> TEST dig selv: Hvem fra Olsen Banden er du? – persolog® Danmark

Værktøjer til udvikling
af mennesker
og organisationer

Hvad er sammenhængen mellem Olsen Banden og persolog® Personfaktor Modellens D,I,S & K?

Måske kommer du lige fra Danmarks Radios jubilæums website om Olsen Banden og har prøvet minitesten af din personlighed i forhold til Olsen Banden der? Eller kan vi anbefale dig at prøve den her!

I anledningen af 50 året for Olsen Banden filmene blev vi spurgt af DR om hjælp til at udvikle en sjov selvtest med et seriøst indhold, hvilket vi kastede os over med lige dele entusiasme og kærlighed til Olsen Bandens univers.

Og sammenhængen til D-I-S og K?

Historisk og psykologisk er der ingen direkte linie mellem Yvonne, Benny, Keld, Egon og de fire adfærds- og personlighedsfaktorer D-I-S og K. Og dog..

Balling og Bahs skrev manuskripterne med de græske guder som arketyper på de fire hovedkarakterer, og det fascinerende er, at de med stor finurlig humor rammer personlighedsfaktorerne facetter lige på kornet, også selvom det er på grovkornet og med tyk overdrivelse. Beskrivelsen af mennesker udfra en gudeverdens univers er ældgamle overleveringer af historier om gudernes måde at gebærde sig på, og de har dannet skole for en ældgammel dramaturgisk tradition for at bygge karakterer over arketyper.

Skal man forstå Personfaktor Modellens mange facetter og finde uvurderlige eksempler til sin formidling af D-I-S og K, så er Olsen Banden og andre fiktive fortællinger med et tydeligt univers et rigtig godt sted at starte. Af alle filmene er Olsen Banden på Sporet den, hvor de fire hovedkarakterer træder tydeligst frem i de første 10 minutter. Så det er en anbefaling.

Vil du vide mere om Personfaktor Modellen og dine muligheder for at udvikle din arbejdsplads eller blive uddannet i brugen af modellen, så kontakt os for en personlig rådgivning og få mere at vide.

"Vi har ikke bare planen til at overgå alle planer med.

Vi skaber øjeblikke af overordentlig æstetisk skønhed,

og det er hverken noget farligt eller noget med millioner.

Og det bliver skidegodt!"

Aktionen starter klokken 8:47 på onsdag i næste uge!

Hvordan du kan komme videre med DISK

  • Du kan få mere information ved at kontakte mig
  • Du kan få os til at lave et kursus til din arbejdsplads
  • Du kan blive uddannet til selv at arbejde med personprofiler

Venlig hilsen

Martin Wiedemann

NCLO og persolog Danmark

Telefon +45 5370 5536